mantarlar ile için ürünler (36)

Maïski Orman Mantar Sosu - Maïski kullanıma hazır orman mantar sosu pratik 2,3 kg kavanozda

Maïski Orman Mantar Sosu - Maïski kullanıma hazır orman mantar sosu pratik 2,3 kg kavanozda

Maïski orman mantarı sosu, bu klasik kremalı kış sosu, kızartılmış orman mantarlarıyla dolu bir lezzet sunuyor. Kızartılmış kırmızı etler, çıtır tavuklar ile mükemmel bir uyum sağlarken, av yemeklerinize de ekstra bir dokunuş katıyor. Ana fotoğrafta, bu sosu Gorgonzola veya Mavi Achelse gibi mavi damar peynirleri, fındık parçaları ve biberiye yaprakları ile ekstra olarak süsledik. 2. fotoğrafta ise kızartılmış tavşan sırtı, patates topları, Maïski elmaları ile kızılcık ve orman mantarı sosumuzu görebilirsiniz!
Mantarlar - Périgord Trüfleri

Mantarlar - Périgord Trüfleri

Périgord trüfleri, toprakta yetişen siyah "patates" şeklinde mantarlardır. İç kısmı gri ve beyazdır. Tek bir Périgord trüfü, 10'dan fazla omleti lezzetlendirebilir. Bourgogne trüfleri, Périgord trüflerine benzer bir görünüme sahiptir, ancak dışarıdan daha granüllü ve daha az aromatiktir. Yine de, tadı oldukça güçlüdür.
Sebzeler - Chanterelles

Sebzeler - Chanterelles

Koyu gri veya parlak sarı tonlarında bir huni şapkası ile tanınırlar. Etleri sarımsı ve aromalıdır. Genellikle karışımlarda kullanılırlar. Hazırlama İpuçları Doğadan toplanan chanterelle mantarları, hasat ve paketleme sırasında kontrol edilse de, aşağıdaki ilkelere uygun olarak temizlenmelidir: 2 ila 3 mm ayak kısmını kesin. Mantarları, şapka ve lamelleri küçük bir fırça ile nazikçe fırçalayarak, varsa diken veya dal parçalarından arındırın. Sadece gerekli ise (toprak varsa) mantarları suyun altında yıkayarak veya nazikçe silerek temizleyin. Pişirme: Her zaman “yüksek ateşte” soteleyin ve tercihen çıtır çıtır tüketin. Doğranmış ve “hazır kullanıma” uygun mantarların elbette sadece pişirilmesi yeterlidir. Saklama İpuçları Chanterelle mantarları, hasat dönemi veya diğer faktörlere bağlı olarak farklı özellikler gösterebilir.
Erikli tavşan güveci - Hazır erikli tavşan güveci

Erikli tavşan güveci - Hazır erikli tavşan güveci

Erikli tavşan güveci, kahverengi bira sosuyla tatlandırılmış yumuşak tavşan parçaları ve yumuşak, çekirdeksiz erikler, gençten yaşlıya herkesin takdir edebileceği bir Flaman klasiği.
Sebzeler - Koyun Ayakları

Sebzeler - Koyun Ayakları

Ayakları şapka ile turuncu renkte, açık beyaz etli, hafif acı ve ince bir tada sahip mantarlardır. Sonbaharda, özellikle kayın ormanlarında, iğne yapraklı ve yaprak döken ağaçların altındaki ormanlık alanlarda toplanırlar. Hazırlama İpuçları Doğadan toplanan ayak mantarları, hasat ve paketleme sırasında kontrol edilse de, aşağıdaki ilkelere uygun olarak temizlenmelidir: - 2 ila 3 mm ayak kısmını kesin - Mantarları, şapka ve lamelleri küçük bir fırça ile nazikçe fırçalayarak, varsa diken veya dal parçalarından arındırın. - Çok büyük örnekleri boyuna dilimleyin - Sadece gerekli ise (toprak varsa) mantarları suyun altında durulayarak veya nazikçe silerek yıkayın. Pişirme: her zaman “yüksek ateşte” soteleyerek pişirin ve tercihen çıtır çıtır tüketin. Dilimlenmiş ve “hazır kullanıma” uygun mantarların sadece pişirilmesi yeterlidir. Koruma İpuçları
Mantar vol-au-vent köfte ile - Hazır vol-au-vent köfte ile

Mantar vol-au-vent köfte ile - Hazır vol-au-vent köfte ile

Mantar vol-au-vent köfte ile, bu lezzetli kremalı tavuk ragout taze mantarlarla ve en lezzetli poşelenmiş tavuk köfteleriyle tamamlanıyor, gerçek bir lezzet klasiği!